Over mij - Creatief Houtdraaiwerk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over mij

Ik ben geboren in 1950 en ben woonachtig in Venlo, Limburg.

Mijn bassisopleiding is meubelmaker/timmerman en voor een aantal jaren ben ik ook werkzaam geweest als bankwerker/lasser.
Ongeveer 1983 heb ik wat pogingen gedaan om wat hout te draaien, echter dit begon op een simpele zelf gemaakte draaibank met gewone houtbeitels en vervolgens veel schuurpapier om alles glad te krijgen.
In die tijd was ik nog niet zo bezig met houtdraaien op zich, het was meer een onderdeel van mijn andere bezigheden, het meubelmaken.
Alles veranderde toen ik in 1991 op een hobbybeurs een echte houtdraaier ontmoete en die me echte houtdraaibeitels en gutsen liet zien en ook liet zien hoe je deze gebruikt.

Vanaf dit moment ben ik gaan oefenen en experimenteren waardoor mijn vaardigheden snel groeiden, en zoals met zovelen, ook ik raakte verslaafd aan het draaien.
Ik ben grotendeels autodidact, ik heb me het houtdraaien eigen gemaakt d.m.v. boeken, video's en goed te kijken naar andere houtdraaiers.
Vanaf het moment dat het houtdraaien me gepakt heeft, probeer ik van alles uit, ik probeer creatief bezig te zijn en maak alle soorten draaiwerk zoals , schalen, vazen, doosjes, holle vormen e.d.

Mijn streven is om mooie, leuke en artistieke objecten te creëeren, maar ik maak ook ouderwets ambachtelijk houtdraaiwerk.
Het ambachtelijk werk bestaat uit enkelstuks tot kleine partijen, maar alles wordt met de hand gedraaid.

Sinds 1995 ben ik lid van "RADIUS", de Nederlandse vereniging voor Houtdraaiers.

Enkele exposities waaraan ik heb deelgenomen:
1999: In het stadhuis van Culemborg, Radius - Betoverend Hout.
2001: In het museum "de Groote Sociëteit" in Tiel, Radius - Betoverend Hout (Evolutie en Revolutie)
2003 In Museum voor Oude Ambachten en Speelgoed in Terschuur.
Verder ben ik regelmatig te vinden bij "Open Dag Hout", een jaarlijks evenement voor de houtliefhebber.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu